Gde se nalazi Srebrno Jezero

Mapa Srbije sa lokacijom Srebrnog jezera

Srebrno jezero se nalazi u istočnom delu Srbije, na samoj granici sa Rumunijom. U nastavku teksta daćemo Vam sve potrebne informacije kako da dođete do njega.

Sve informacije o prevozu su informativnog karaktera, detaljne informacije proverite pozivom prevoznika ili na sajtovima koji pružaju te informacije.

DOLAZAK AUTOBUSOM

– Red vožnje: Autobusi iz Beograda do Velikog Gradišta

– Red vožnje: Autobusi do Požarevca

Ukoliko Vam ove linije ne odgovaraju, možete doći do Požarevca i presesti na prvi autobus koji ide do Velikog Gradišta.

DOLAZAK VOZOM

Najbliža železnička stanica nalazi se u Požarevcu, tako da ukoliko želite možete vozom do Požarevca gde ćete presesti na autobus i doći do Velikog Gradišta. Autobuska i železnička stanica u Požarevcu su udaljene svega 200m, a red vožnje od Požarevca do Velikog Gradišta možete pogledati gore u tabeli.

VELIKO GRADIŠTE – SREBRNO JEZERO

Veliko Gradište se nalazi na nešto više od 2km od Srebrnog jezera, a svi autobusi staju u Velikom Gradištu, tako da do Srebrnog jezera možete doći na dva načina: mini busom ili taksijem.

Mini bus (prevoznik „Arriva“) tokom sezone (jul i avgust) saobraća 6-7 termina dnevno, a dobra informacija je da su neki od polazaka odmah nakon dolaska međumesnih autobusa tako da nećete čekati i gubiti vreme. Cena karte je u jednom pravcu 100din, dok je povratna 150din i važi samo tog dana. Za više informacija kliknite ovde.

Takođe, na autobuskom stajalištu u svakom trenutku možete pronaći taksi, a ovde ćemo ostaviti i par kontakata kako ih možete pozvati. Inače, taksi će Vas do Srebrnog jezera koštati oko 300 dinara.

Taxi Vladan LIM – 063/81-82-332

Slobodan Pepić Taxi Royal’s – 061 60 59 434

Momčilo Stevanović Taxi VG – 062 64 79 64

DOLAZAK AUTOMOBILOM

Do Srebrnog jezera kolima možete brzo i jednostavno doći jer se nalazi na idealnom mestu u centralnom delu Srbije. Udaljenost velikig gradova od jezera možete pogledati ispod (podaci su informativnog karaktera):

Požarevac – 35 km
Beograd – 110 km
Novi Sad – 195 km
Niš – 230 km
Skoplje – 426 km
Banja Luka – 441 km
Podgorica – 499 km

Ukoliko Vam odgovara možete doći autoputem „Beograd – Niš“, gde ćete se isključiti na naplatnoj rampi „Požarevac“ a dalje samo pratite znakove koji će Vas navoditi do Velikog Gradišta i Srebrnog jezera. Od naplatne rampe do Srebrng jezera ima oko 50 km.

A ukoliko dolazite iz Vojvodine, tačnije iz Banata možete kraćim putem. Na prelazu Banatska Palanka – Ram možete skelom preći preko Dunava i jako brzo doći do jezera. Od Rama do Srebrnog jezera ima oko 12km. Red vožnje skele možete pogledati ispod:

– Red vožnje: Skela u Ramu

SREBRNO JEZERO APARTMANI, SOBE I VIKENDICE

Ako planirete dolazak na Srebrno jezero a još uvek niste pronašli smeštaj, posetite stranicu „Srebrno jezero apartmani„, a rezervacijom smeštaja iz naše ponude dobićete besplatan plan putovanja.