Description

Prva trka “Ramska tvrđava” Ram VG na stazi dužine od 10 km je zamišljena kao kombinacija sportskog i turističkog potencijala, bez takmičarskih propozicija, uz dovoljno mogućnosti da se uživa i u samoj trci, a i u predelima kroz koje se prolazi tokom trke. Trka će se održati 28.09.2019. godine sa početkom u 11 časova i završetkom u 13 časova. Startnina je besplatna, a broj takmičara je ograničen na 100. Startni paket sadrži majicu trke, startni broj, osveženje i sendvič. Duž staze i na cilju su postavljene bogate okrepne stanice, na cilju se dobija finišerska medalja.

 

 

Preuzimanje startnih paketa (kod tvrđave) na dan trke od 7 do 9 časova. Start trke je u selu Ram ispod tvrđave na dunavskom nasipu, a nakon 10 pretrčanih kilometra cilj je u Ramskoj tvrđavi. Staza trke je sastavljena manjom dužinom od makadamskog, a većom dužinom od asfaltnog puta kroz prelepe predele ovog kraja i naselja Ram i Rečica.

Često ljudi pogrešno odgovore na pitanje: Gde je najširi Srpski Dunav? Kažu: “Kod Golupca!”, a onda im meštani objasne da je Dunav najširi upravo kod Ramske tvrđave gde su sa obe strane obale Srbije! Ako to niste videli izvolite, očekujemo Vas i dobrodošli!

Opština Veliko Gradište, Sportski Savez Veliko Gradište i Maraton Tim Požarevac.